Summer Beauty Routine!

Γεια σας!

Καλοκαιράκι ακόμα και μαζί με τις διακοπές προσπαθώ να έχω μια ρουτίνα περιποίησης.

Το πιο σημαντικό βήμα το καλοκαίρι είναι το αντηλιακό. Όποιο τύπο επιδερμίδας έχετε το αντηλιακό είναι απαραίτητο, γιατί ο ήλιος και η ακτινοβολία είναι πιο δυνατά χρόνο με το χρόνο. Ναι! Σίγουρα φοράμε αντηλιακό και το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα. Αφαιρώ κάποια και προσπαθώ να έχω πιο λίγα στη ρουτίνα μου, ώστε να μπορώ να τα έχω μαζί και στο νεσεσέρ των διακοπών.

Αρχικά, καθαρίζω το πρόσωπο μου με ένα καθαριστικό και το πρωί και το βράδυ. Ειδικά το βράδυ το χρησιμοποιώ και για ντεμακιγιάζ. Μαζί με αυτό το προϊόν τοποθετώ και ένα διφασικό ντεμακιγιάζ για τα μάτια. Το ένα προϊόν είναι απο την εταιρία Creightons, το H2O Boost, Hyaluronic Foaming Gel Wash. Είναι μια αγγλική εταιρία, την οποία επέλεξα να δοκιμάσω πρώτη φορά. Το χρησιμοποιώ όλο το καλοκαίρι και στις διακοπές. Η υφή του είναι σε τζελ, νιώθω οτι είναι λίγο βαρύ και δεν κάνει αφρό. Ίσως έχω συνηθίσει απο το αγαπημένο μου καθαριστικό και αυτό με ενοχλεί που έχει γεμάτη υφή. Δεν έχει κάποιο άρωμα, είναι ενυδατικό προϊόν, καθαρίζει καλά την επιδερμίδα, αλλά είναι πιο ήπιο με το μακιγιάζ. Συνήθως προϊόντα που έχουν βάση το νερό δεν ταιριάζουν στην επιδερμίδα μου.

Το δεύτερο προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιώ είναι απο την εταιρία Garnier, το ντεμακιγιάζ ματιών Express 2 σε 1. Ανήκει στα αγαπημένα μου προϊόντα και το επιλέγω αρκετά συχνά για ντεμακιγιάζ. Αφαιρεί πολύ εύκολα την μάσκαρα και τα κραγιόν. Δεν είναι λιπαρό, βγάζει τα υπολείμματα του μακιγιάζ χωρίς τρίψιμο και είναι απαλό στην επιδερμίδα.

Έχω διαβάσει οτι το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα περιποίησης με Βιταμίνη C. Αν όμως τα χρησιμοποιείτε σωστά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό σημαίνει οτι τα τοποθετείτε συνήθως το βράδυ και την ημέρα τοποθετείτε πάντα το αντηλιακό σας.

Τα δυο προϊόντα με Βιταμίνη C, που χρησιμοποιώ αυτό το χρονικό διάστημα είναι απο την Garnier, το Vitamin C, Glow Jelly, Daily Moistourizing Care και το Vitamin C, Glow Boost Serum. Την κρέμα την χρησιμοποιώ συνήθως την ημέρα. Έχει υφή τζελ, είναι απαλή και δροσερή, ενώ έχει ήπια μυρωδιά, η οποία δεν μένει μετά την εφαρμογή. Είναι ενυδατικό προϊόν που κάνει την επιδερμίδα να είναι λαμπερή και ξεκούραστη. Απο την άλλη πλευρά τον ορό τον χρησιμοποιώ το βράδυ. Έχει γεμάτη υφή και χρειάζεται μικρή ποσότητα για όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Μυρίζει ελάχιστα, αλλά μετά την εφαρμογή δεν μένει στην επιδερμίδα, όπως και η κρέμα-τζελ. Με την σωστή χρήση κάνει το πρόσωπο να είναι λαμπερό και ενυδατωμένο. Θα τα επιλέξω ξανά μόλις τελειώσουν.

Μετά απο την καλοκαιρινή βόλτα και τη θάλασσα χρησιμοποιώ ένα After Sun. Αυτή τη φορά επέλεξα απο την εταιρία Apivita, το After Sun, Cool and Sooth, Face and Body Gel-Cream. Αποτελείτε απο σύκο, αλόη και πρόπολη, είναι απαλό στην υφή, η επιδερμίδα το απορροφά εύκολα και γρήγορα και δεν έχει κάποιο άρωμα. Το έχω μέσα στο ψυγείο και το τοποθετώ κατευθείαν στο πρόσωπο και το σώμα, για να είναι ακόμα πιο δροσερό και ενυδατικό. Καταπραΰνει πολύ γρήγορα την επιδερμίδα και θα το επιλέξω ξανά.

Τέλος, το αντηλιακό, το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο σημαντικό. Αυτό που χρησιμοποιώ είναι της Apivita, απο τη σειρά Bee Sun Safe, με δείκτη προστασίας spf 50. Κάθε καλοκαίρι το αντηλιακό που επιλέγω είναι με υψηλό δείκτη, ενώ το χειμώνα με πιο χαμηλό. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει λεπτή υφή, η επιδερμίδα μου το απορροφά γρήγορα, χρειάζομαι μικρή ποσότητα για όλο το πρόσωπο και το λαιμό και μυρίζει ήπια και πολύ ωραία.

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Γεια σας!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *