Περιποίηση προσώπου και σώματος για το φθινόπωρο και το χειμώνα!Η καθημερινότητα μου!

Γεια σας θεές μου!Το καλοκαίρι ο ήλιος και η θάλασσα συνήθως ταλαιπωρούν το δέρμα μας, ενώ μερικές φορές δεν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα αισθητικής που μας χρειάζονται.

-Αρχικά το αντηλιακό μας είναι ίσως το πιο χρήσιμο προϊόν την εποχή του καλοκαιριού, όμως λόγο του κλίματος που επικρατεί στην χώρα μας, θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ίσως σε πιο χαμηλό δείκτη προστασίας και με άλλη υφή.
-Φυσικά δεν ξεχνάμε την ενυδατική μας κρέμα κάτω απο την αντηλιακή.
-Ποτέ δεν αφήνουμε το μακιγιάζ μας όταν θέλουμε να κοιμηθούμε. Μπορεί οι επιπτώσεις να μην είναι άμεσες, αλλά αργότερα θα παρουσιάσουν αρκετά προβλήματα. Ο τρόπος αντιμετώπισης κοστίζει και ίσως δεν επαναφέρει στην αρχική του όψη το δέρμα και θα ήταν καλύτερη η πρόληψη.
-Δημιουργούμε ένα κατάλληλο για εμάς πρόγραμμα ανάλογα τις θεραπείες που έχουμε ανάγκη, ωστόσο οι μέθοδοι των θεραπειών ποικίλουν ανάλογα με το τύπο δέρματος που έχουμε. Οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι και γνωστοί στους περισσότερους είναι η μέθοδος του καθαρισμού, οι μάσκες προσώπου και η απολέπιση, γνωστή και ως peeling. Τα παραπάνω ισχύουν τις περισσότερες φορές και για το σώμα, με τα κατάλληλα για αυτό προϊόντα.
-Φροντίζουμε τα μαλλιά μας με μάσκες και κρέμες για αναδόμηση και λάμψη, λόγο της αυξημένης θερμοκρασίας και της θάλασσας το έχουν ανάγκη, αφού στις διακοπές ακολουθούμε συντηρητικό χαρακτήρα στις περιποιήσεις.
-Ενυδατώνουμε τα χείλη μας πιο συχνά λόγο του κλίματος, τα οποία ίσως σκάνε πιο συχνά  με lip balm  και lip butter.

Ανάλογα λοιπόν με τα παραπάνω, θα σας μεταφέρω την δική μου καθημερινότητα στις περιποιήσεις. Αρχικά έχω μεικτό τύπο δέρματος, κανονικό και ξηρό σε κάποια σημεία. Οι περιποιήσεις στον κανονικό τύπο δέρματος έχουν μειωμένη έκταση και συνήθως το κάνω για πρόληψη. Χρησιμοποιώ, λοιπόν το πρωί ένα γαλάκτωμα καθαρισμού, το οποίο απλώνω καλά στο πρόσωπο, τοποθετώ την ενυδατική κρέμα μου και σε μικρό χρονικό διάστημα την αντηλιακή προσώπου. Χρησιμοποιώ μακιγιάζ ανάλογα την περίσταση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας  ενυδατώνω τα χείλη μου, γιατί σε μένα σκάνε πολύ συχνά. Το βράδυ κάνω ντεμακιγιάζ με το γαλάκτωμα μου και το σκουπίζω με ένα πανάκι, στη συνέχεια το ξεπλένω. Τοποθετώ λοσιόν ή κρέμα ματιών ή κάποιον ορό για τα μάτια και βάζω μια κρέμα νύχτας. Κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδος χρησιμοποιώ τη μέθοδο της απολέπισης και τη μέθοδο της μάσκας προσώπου για καλύτερη ενυδάτωση και λάμψη. Επίσης αμυγδαλέλαιο για να είναι πιο μαλακά τα πετσάκια στα νύχια. Στα μαλλιά επίσης, δυο φορές την εβδομάδα βάζω μάσκα μαλλιών και άλλες δυο φορές λαδάκι μαλλιών.

Για περισσότερα θέματα αισθητικής θα σας μιλήσω αργότερα στο blog . Για απορίες στείλτε μήνυμα. Τα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης που χρησιμοποιώ θα σας τα γράψω σε επόμενο blog!Σας ευχαριστώ!Γεια σας! 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *