Πινέλα μακιγιάζ!

Γεια σας!Άργησα λίγο να σας γράψω κάποιο άρθρο,αλλά δεν είχα υπολογιστή για μερικές μέρες.Τώρα που έχω θα μπούμε πάλι σε σειρά.Σήμερα θα σας μιλήσω για τα πινέλα που πιστεύω οτι πρέπει να έχετε σαν αρχάριες και τα πινέλα που έχω εγώ γενικά.Όπως θα σας αναφέρω και πως τα πλένω ή και μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε.Αυτό είναι το μάθημα μακιγιάζ για σήμερα.
Αρχικά,σας προτείνω να έχετε έξι βασικά πινέλα και ένα σφουγγαράκι για το μείκ απ και όχι με τα δάχτυλα όπως το κάνουν μερικές.
Τα πινέλα που σας προτείνω είναι,ένα πινέλο για πούδρα,ένα πινέλο για ρουζ,τρία πινέλα για σκιές και ένα πινέλο για να το χρησιμοποιείτε στα φρύδια.Δεν σας προτείνω σφουγγαράκι για την πούδρα γιατί θα σας βγει πιο ψεύτικο το μακιγιάζ σας και όχι αέρινο και ήπιο.Το πινέλο για ρουζ αν σας βοηθάει μπορεί να έχει κλίση (κοφτό ας πούμε).Τα πινέλα για τις σκιές που προτείνω είναι ένα μεγάλο για τοποθέτηση σκιάς,ένα μικρό και το πιο καλό πινέλο (και αγαπημένο) για ανάμειξη σκιών,ώστε να μπαίνει η μια σκιά μέσα στην άλλη και να δίνουν ένα όμορφο και ολοκληρωμένο εφέ.Το τελευταίο πινέλο σας το έβαλα,για να χτενίζεται τα φρύδια σας και να φαίνονται περιποιημένα.
Για σφουγγαράκια του μέικ απ σας προτείνω να πάρετε ένα που σας βολεύει και καλύτερα να μην είναι λατέξ,γιατί θα απορροφάει κάποια ποσότητα απο το προϊόν.(Στην φωτογραφία σας έχω και ενα σφουγγαράκι για πούδρα).
Και τα δικά μου πινέλα είναι τα παρακάτω…
Κάποια απο αυτά τα πινέλα τα έχω 5 χρόνια,χωρίς να έχουν πάθει τίποτα,με το πλύσιμο τους και την συχνή χρήση τους.Μερικά άλλα είναι καινούργια και τα έχω πάρει εγώ και μερικά μου τα έχουν κάνει δώρο.Βέβαια έχω και μια συλλογή με κλειστά πινέλα για ώρα ανάγκης.
Τέλος,όταν πλένω τα πινέλα μου έχω μια καθαρή πετσέτα,ένα σαπούνι dettol σε πλάκα,ένα γάντι πλαστικό που είναι για την κουζίνα(δεν πήρα το γνωστό πλέον απο τα Jumbo,με βοήθησε περισσότερο ένα απο τα Ikea) και λίγο λάδι,σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιώ και σαπούνι για τα πιάτα.
Αν θέλω να τα καθαρίσω γρήγορα (σπάνια) βάζω ένα καθαριστικό για πινέλα και τα σκουπίζω σε μια πετσέτα.
Τι πρέπει να προσέχουμε στα πινέλα μας.Να τα πλένουμε σωστά,προσέχοντας το ξύλο και με φορά προς τα κάτω (την τρίχα).Προσέχουμε πως τα αφήνουμε να στεγνώσουν.Προσέχουμε πως τα αποθηκεύουμε μετά.Προσέχουμε τη μεταφορά τους.Δεν τα πιέζουμε πάνω στα χρώματα.Δεν τα βάζουμε πολύ κοντά σε θερμότητα για να προσέξουμε έτσι την κόλλα που έχουν ανάμεσα στο ξύλο και στις τρίχες.(Aν ξέχασα κάτι περιμένω τα δικά σας σχόλια).
Και για να μην το ξεχάσω τα πινέλα που σας δείχνω στις φωτογραφίες είναι αρκετά οικονομικά απο το Jumbo,απο Peggy saze,έχω δυο απο τα Sephora,μερικά απο Avon, Νobe professional,MC my color professional και το μόνο ακριβό είναι της Mac.
Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το άρθρο.Τα λέμε σύντομα με τα βασικά καλλυντικά.Σας ευχαριστώ!Γεια σας!

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *