Οργάνωση του χώρου μου και λίστες!

Γεια σας!Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για οργάνωση και λίστες.Δεν είμαι μανιακή,αλλά φτιάχνω συχνά λίστες και τα πράγματά μου τα έχω σε συγκεκριμένες θέσεις.Δεν νομίζω να σας προτείνω κάτι που δεν ξέρετε στην οργάνωση,αλλά εμένα με έχουν βολέψει και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
Θα ξεκινήσουμε με καλλυντικά.Πιο παλιά  έβαζα σε διαφορετικά κουτάκια τα καλλυντικά μου,ανάλογα με το είδος τους.Τα κουτιά αυτά τα είχα πάρει απο το Jumbo.Αυτό όμως δεν με βοηθούσε να τα βρω εύκολα,γιατί τα είχα το ένα πάνω στο άλλο.Ο στόχος μου ήταν να πάρω μια βαλίτσα επαγγελματική και να τα βάλω μέσα,ώστε να προστατεύονται καλύτερα.Δεν σας προτείνω μια τέτοια βαλίτσα,αλλά σας προτείνω σίγουρα μια συρταρίερα,οικονομική απο τα Ikea.Όσα καλλυντικά χρησιμοποιώ πιο συχνά τα βάζω σε ένα συρτάρι της τουαλέτας που έχω στο δωμάτιο μου,η οποία είναι απο τα Ikea. Βέβαια εξαρτάται απο το πόσα καλλυντικά έχετε.

Προϊόντα περιποίησης.Έχω δύο μέρη που τα βάζω.Στο δωμάτιο μου έχω αυτά που χρησιμοποιώ πιο πολύ,ειδικά αν είμαι κουρασμένη και τα έχω τοποθετήσει σε ένα χαμηλό ντουλάπι,το οποίο βρήκα στα Ikea σε πολύ καλή τιμή.Τα υπόλοιπα που χρειάζομαι μετά το μπάνιο ή το ντουζ τα έχω σε ένα διπλό,μικρό ραφάκι απο το Jumbo μέσα στο μπάνιο.Αυτά τα ραφάκια είναι πολύ χρήσιμα και για την κουζίνα ή και για άλλα προϊόντα.
Κάλτσες και εσώρουχα.Με τα εσώρουχα έχω μανία.Τα προσέχω αρκετά και τα τοποθετώ ανάλογα με αυτό που θα φορέσω.Τα έχω βάλει μέσα σε υφασμάτινα καλαθάκια απο το Jumbo.Για τις κάλτσες βρήκα υφασμάτινη θήκη με χωρίσματα,για να είναι το κάθε ζευγάρι στη θέση του.Τη θήκη αυτή την βρήκα και στα Ιkea και στο Jumbo.

Κασκόλ,μαντήλια,φουλάρια και ζώνες.Μια κρεμάστρα με κρίκους είναι καλή για την αποθήκευση στα μαντήλια,ενώ μια παπουτσοθήκη υφασμάτινη είναι χρήσιμη για να βάζουμε φουλάρια,πιο μικρά μαντήλια και παρεό.Μια παρόμοια κρεμάστρα έχω για να περνάω και τις ζώνες μου.Τις κρεμάστρες αυτές και την παπουτσοθήκη,τα βρήκα στο Jumbo και στο Praktiker.Για τα χειμωνιάτικα,κασκόλ,γάντια και σκουφάκια,έχω πάρει ένα πλαστικό κουτί.Αυτά τα κουτιά είναι πολύ χρήσιμα,γενικά μέσα στο σπίτι.Εκτός απο αυτό το κουτί έχω και άλλα,μέσα στα οποία έχω χαρτιά ή χρήσιμα καλώδια και μερικά άλλα πράγματα.Τα κουτιά αυτά τα βρίσκεται,στο Jumbo, στο Praktiker και στο  Ikea.

Παπούτσια.Μέσα στο σπίτι έχω τέσσερις παπουτσοθήκες,σαν αυτή που βλέπετε στην εικόνα,απο πλαστικό.Η ξύλινη έσπασε πολύ γρήγορα,οπότε δεν είχε αποτέλεσμα,άρα δεν σας την προτείνω.Αυτή που έχω πίσω στην πόρτα,την χρησιμοποιώ για τα καλοκαιρινά παπούτσια ή για τις παντόφλες μου.Θα σας πρότεινα να μην βάζετε τα παπούτσια σας μέσα στην ντουλάπα με τα ρούχα σας,εξαιτίας των οσμών και των μικροβίων.

Χειροποίητα και χειροτεχνίες.Για το τέλος άφησα την πλαστική συρταρίερα.Πολύ χρήσιμη γενικά μέσα στο σπίτι,είτε στην κουζίνα είτε στην αποθήκη ή γενικά σε όποιο χώρο σας βολεύει.Εγώ την έχω βάλει στο δεύτερο δωμάτιο που έχω,για να βάλω μέσα,χαρτικά,κόλλες,ψαλίδια,χάντρες,πηλούς και όποιο άλλο υλικό χρειάζομαι για τα χειροποίητα πράγματα που φτιάχνω.Ακριβώς δίπλα της έχω και μια ξύλινη,μέσα στην οποία έχω τσαντάκια,μανό,αξεσουάρ για τα μαλλιά,γραφική ύλη και μερικά άλλα πράγματα.

Επιπλέον,όσον αφορά τις λίστες,ετοιμάστε κάποιες,με καλλυντικά που έχετε για να μην αγοράζετε τα ίδια κάθε φορά.Κάντε καταγραφή σε προϊόντα που έχετε και μόλις κάτι τελειώσει να ξέρετε σίγουρα τι σας λείπει για να το αποκτήσετε ξανά.Στη λίστα που κάνετε για την αγορά τροφίμων,να τα γράφετε ανά κατηγορίες,για να τα βρίσκεται όλα μαζί και να τα παίρνετε.Επιπλέον,μια άλλη καλή λίστα είναι με τις δουλειές που έχετε να κάνετε κάθε μέρα.

Αν χρειάζεστε κάποια ιδέα για οργάνωση ή λίστα στείλτε μου μήνυμα ή αφήστε μου κάποιο σχόλιο.Πείτε μου και εσείς τι σας βολεύει,για να έχουμε περισσότερες ιδέες.Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο.Τα λέμε σύντομα.Σας ευχαριστώ!Γεια σας!

ΥΓ.Πλέον οι φωτογραφίες και τα κείμενα καλύπτονται νομικά.Προσοχή λοιπόν στις αντιγραφές.Αν θέλετε κάποιο κομμάτι απο το blog μπορείτε να μου το ζητήσετε με ένα μήνυμα!Σας ευχαριστώ και για αυτό!

3 Σχόλια

  1. Ωραίες ιδέες, μου αρέσει πολύ η οργάνωση! Έχω και εγώ τις θηκούλες από τα jumbo και βάζω μέσα κάλτσες και εσώρουχα, ποτέ ξανά ανόμοιες κάλτσες από τότε που το πήρα χαχαχαχα! 😉 x

  2. Αυτές τις θήκες τις είχα δει σε video οργάνωσης του εξωτερικού και έψαχνα να τις βρω,άργησα να τις πάρω,αλλα είναι πολύ καλή ιδέα αποθήκευσης!Για κάλτσες δεν εχω να πω πολλά…χάνονται κάπου στη διαδρομή προς την απλώστρα!χαχαχα!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *