Άσχημο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ…Μέρος 1ο!

Γεια σας!Μην σας μπερδεύει ο τίτλος,εννοώ τα λάθη του μακιγιάζ.Βέβαια στο μακιγιάζ δεν υπάρχουν λάθη ,γιατί ο καθένας επιλέγει να κάνει οτι νομίζει οτι είναι το καλύτερο γι’ αυτόν.
Πιστεύω οτι τα λάθη στο μακιγιάζ γίνονται λόγο του καταναλωτισμού,δηλαδή στο οτι θέλουμε να αγοράζουμε  και να δοκιμάζουμε περισσότερα,είτε μας ταιριάζουν είτε όχι.Επίσης,οτι βλέπουμε στην πασαρέλα ή στην κάθε εταιρία που λανσάρει μια σειρά προσπαθούμε να το εντάξουμε στο μακιγιάζ μας με λάθος τρόπο και έτσι βλέπουμε πολλά χρώματα,περίεργες γραμμές  και όλα αυτά σε λάθος ποσότητα και λάθος σημεία πάνω στο δέρμα.Μην ξεχνάμε και τις υφές…δηλαδή άλλη υφή θα χρησιμοποιήσουν για μια φωτογράφιση και άλλη υφή θα χρειαστούμε εμείς για μια βόλτα με την παρέα μας,ίσως αυτό ταιριάζει περισσότερο στη βάση σαν χαρακτηριστικό,αλλά σκεφτείτε το σε συνδυασμό και με τα παραπάνω (χρώματα και γραμμές).Φυσικά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που έχουν να κάνουν και με την προσωπικότητα του ατόμου.
Αυτό το άρθρο μαζί με τις φωτογραφίες θα είναι χιουμοριστικό,αλλά παρατηρείστε γύρω σας και ίσως αυτά τα λάθη τα συναντήσετε όλα μαζί ή το καθένα ξεχωριστά,οπότε μέσα απο το χιούμορ βγαίνει κάτι το οποίο πραγματικά γίνεται.

 (Μια εικόνα για τις υφές και τα προϊόντα που χρησιμοποίησα)

1)Βάση:Πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή ή σε μερικές εταιρίες τα foundation πορτοκαλίζουν ή ροζίζουν και αυτό γίνεται γιατί δεν φτιάχνονται με τα πρότυπα της χώρας μας,αφού δημιουργούνται για άλλο κοινό και εμείς σαν χώρα,απλά τα λαμβάνουμε.Επιλέγουμε,τη βάση που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο χρώμα της επιδερμίδας μας.Α!Και προσοχή,τη σβήνουμε και προς το λαιμό,γιατί αλλιώς φαίνεται σαν μάσκα.Αυτό το λάθος το έκανα και εγώ με μια BB cream και κάτω απο το πιγούνι ήμουν κάτασπρη!
2)Κονσίλερ ή διορθωτικά.Πράσινα,πορτοκαλί,κόκκινα,μπεζ και όλα αυτά χωρίς να έχουν σβηστεί καλά ή να έχουν τοποθετηθεί σωστά.Το καθένα έχει μια ιδιότητα,εξουδετερώνει διχρωμίες ή καλύπτει προβλήματα.Έχω δει πράσινη βάση…ακόμα αναρωτιέμαι πως τα κατάφερε!(Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν,αλλά με ένα πτυχίο μπορώ να πω και κάτι παραπάνω!).

(Προσπάθησα να το κάνω λάθος,αλλά δεν το κατάφερα και πολύ!Φαίνονται όμως μερικά.)

3)Πούδρα:για να την τοποθετήσουμε,παίρνουμε όση ποσότητα θέλουμε με το πινέλο μας και κάνουμε ήρεμες κινήσεις.Αν θέλετε σφουγγαράκι,πάλι οι κινήσεις είναι ήπιες και χωρίς δύναμη.Γενικά χρησιμοποιώ πούδρα σε ελεύθερη μορφή (σκόνη),αλλά παλιότερα την έβαζα σε τόσο μεγάλη ποσότητα και με τη χρήση σφουγγαριού,που ούτε το ρουζ με βοηθούσε να πάρω χρώμα ή δεν μπορούσα να αναπνεύσω,γιατί υπήρχε παντού στον αέρα!
4)Και τέλος για αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για κοψίματα και φωτεινότητες.Θα σας πρότεινα να αφήσετε τα κόλπα της Kim Kardasian και να κάνετε ξηρά κοψίματα,δηλαδή με κάποια τερακότα ή σκούρα πούδρα,γιατί έτσι φαίνονται πιο φυσικά.Και προσοχή που πρέπει να τα τοποθετήσετε,δεν παίρνουμε το πινέλο και το περνάμε απο όλο το πρόσωπο.Επίσης φωτεινοτητες δεν βάζουμε σε μεγάλη ποσότητα και (πάλι) σε όλο το πρόσωπο,θέλουμε να τονίσουμε όμορφα τα χαρακτηριστικά μας και όχι να κάνουμε τις λάμπες!

 (Πως κάνω την βάση μου εγώ,αν και συνήθως χρησιμοποιώ ξηρά κοψίματα.Αν κάποια σημεία φαίνονται σκούρα,έπεφτε σκιά και δεν είχα καλό φωτισμό)

  Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το άρθρο.Τα λέμε σύντομα με το δεύτερο μέρος και σε μερικά άρθρα και το τελικό αποτέλεσμα,δηλαδή όλα τα λάθη σε μια φωτογραφία,αλλά και με προϊόντα που πρέπει να τελειώσω!Μην ξεχνάτε το διαγωνισμό που τελειώνει την Κυριακή.Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας.Γεια σας!

 ΥΓ.Πλέον οι φωτογραφίες και τα κείμενα καλύπτονται νομικά.Προσοχή λοιπόν στις αντιγραφές.Αν θέλετε κάποιο κομμάτι απο το blog μπορείτε να μου το ζητήσετε με ένα μήνυμα!Σας ευχαριστώ και για αυτό!

7 Σχόλια

  1. Πράσινη βάση;;;; Shrek κι έτσι;; Χαχαχαχα αν είναι δυνατόν!! Ωραίο το άρθρο σου Γεωργία μου, περιμένουμε και το 2ο μέρος! 🙂 Φιλάκια! x

  2. Χαχαχαχα!Το διορθωτικό για τα κόκκινα σημάδια μπαίνει τοπικά και ταμποναριστά…Μάλλον εκείνη το είχε βάλει μέσα στη βάση της.Στο τέλος της εβδομάδας το επόμενο!Φιλάκια! 🙂

  3. Είμαι της άποψης οτι πριν βάλεις κάτι έξω,δοκίμασε το πρώτα στο σπίτι σου,με οτι φωτισμό έχεις!Αλλά λογικά δεν θα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος ή και άλλοι παράγοντες!Χαχαχαχαχα….Έχω δει και άλλα τέτοια!χαχαχα!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *