Tips για τα πινέλα μας!

 Γεια σας,

στο άρθρο αυτό θα σας μιλήσω για μερικά τιπς για το καθαρισμό, την χρήση και την αποθήκευση των πινέλων.

Καθαριότητα πινέλων μακιγιάζ με dettol!

Αρχικά θα μιλήσουμε για το καθάρισμα και για το πως στεγνώνουν τα πινέλα μας. Σίγουρα θα θέλουμε τα πινέλα μας καθαρά, αλλά να έχουν απολυμανθεί και σωστά. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιώ μια πλάκα Dettol, γιατί βοηθάει αρκετά στην απομάκρυνση των μικροβίων και τον βακτηριδίων. Αν φοβάστε να το χρησιμοποιήσετε να σας ενημερώσω πως αφήνει τα πινέλα αρκετά μαλακά και καθαρά. Πλένω τα πινέλα μου κάθετα, τρίβοντας τα πάνω στην πλάκα σαπουνιού, χωρίς να βάζω μεγάλη πίεση. Όταν ρίχνω νερό προσπαθώ να μην το ρίχνω πάνω στο ξύλο και για να τα στεγνώσω τα αφήνω πάνω σε μια πετσέτα, χωρίς να τα τοποθετώ άτσαλα, ώστε να χαλάνε οι τρίχες τους. Επιπλέον, θα σας πρότεινα να μην τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε καλοριφέρ ή με το πιστολάκι για τα μαλλιά γιατί όσο πιο συχνά το κάνετε αυτό χαλάει η κόλλα ανάμεσα στο ξύλινο μέρος του πινέλου και τις τρίχες.

Χρήση πινέλων:Καθημερινά και ιδιαίτερα!

Για την χρήση τους ένα σημαντικό τιπς για  μένα είναι οτι έχω χωρίσει τα πινέλα στα καθημερινά και στα πιο ιδιαίτερα πινέλα. Με αυτό εννοώ οτι έχω μια σειρά με πινέλα του τα χρησιμοποιώ καθημερινά στα απλά μακιγιάζ που κάνω και τα πλένω πιο συχνά και απο την άλλη πλευρά έχω τα πιο καινούρια πινέλα και τα πιο ιδιαίτερα στη χρήση τους τα οποία τα χρησιμοποιώ στα πιο περίπλοκα μακιγιάζ, με πολλά χρώματα και υλικά. Αυτά τα πινέλα τα καθαρίζω αμέσως μετά τη δημιουργία του μακιγιάζ. Αυτό το τιπς με έχει βοηθήσει να κρατάω τα πινέλα μου περισσότερο καιρό, χωρίς να χαλάνε.

Αποθήκευση πινέλων!

Τέλος, για την αποθήκευση των πινέλων πάλι παίζει ρόλο το πόσο συχνά τα χρησιμοποιώ. Τα πινέλα για το καθημερινό μακιγιάζ τα έχω πάνω στο γραφείο μου, μέσα σε ένα ωραίο βαζάκι, το οποίο να ταιριάζει με την διακόσμηση του δωματίου. Τα υπόλοιπα πινέλα δεν τα έχω έξω, εκτεθειμένα στη σκόνη, τα βάζω μέσα σε ένα πλαστικό κουτί με τα σακουλάκια που βρίσκουμε σε διάφορες τσάντες, κατάλληλα για την υγρασία ή μέσα σε μια θήκη πινέλων. Και τα πινέλα που έχω χρησιμοποιήσει τα τυλίγω με μια μικρή πετσέτα και τα βάζω σε ένα άλλο πλαστικό κουτί, ώστε να είναι έτοιμα να τα καθαρίσω.



?Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Γεια σας!?



CopyrightTzotzo’sWorld

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *