My top 10 for 2023!

Γεια σας!

Το 2023 ήταν μια χρονιά που ξεκίνησα να κάνω πιο πολλά μακιγιάζ, αλλά και να ασχολούμαι περισσότερο με την περιποίηση του προσώπου και του σώματος μου.

Έκανα πιο έντονα μακιγιάζ, αλλά και πιο ήπια, όπως και το καθημερινό μακιγιάζ στη δουλειά. Χρησιμοποίησα μερικά νέα προϊόντα, αλλά και τα αγαπημένα μου, που τα τοποθετώ συνέχεια στο μακιγιάζ μου.

Για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος, έφτιαξα μια ρουτίνα περιποίησης που να μου ταιριάζει, να μην μου δημιουργεί άγχος και να προλαβαίνω να την κάνω σωστά. Δεν έχω πολλά προϊόντα σε αυτή τη ρουτίνα, ίσα ίσα τόσα όσα με κάνουν να νιώθω άνετα και να αφήνω το σώμα μου να αναπνέει. Επίσης, τα νέα προϊόντα που πρόσθεσα είναι για τα μαλλιά και θα τα δείτε παρακάτω. Το μυστικό στην περιποίηση είναι η σωστή και συχνή χρήση των προϊόντων, για να δείτε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Επιπλέον, το νερό, μια καλή διατροφή και η γυμναστική.

Τα αγαπημένα μου προϊόντα για το 2023 είναι:

Για το μακιγιάζ:

  1. Catrice, The Hydrator, Plump & Fresh Primer. Αυτή την βάση άρχισα να την χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες του 2023. Είναι με αλόη. αρκετά καταπραϋντική και ενυδατική, κατάλληλη για την αφυδάτωση που έχω συχνά στο πρόσωπο μου. Είναι απαλή και δροσερή σε μορφή τζελ. Βοηθά το μακιγιάζ να μείνει στην θέση του για πολλές ώρες, δεν είναι βαρύ ώστε να κλείνει τους πόρους και βοηθά το μακιγιάζ να μην σπάει σε διάφορα σημεία.
  2. Rimmel, BB Cream, Matte, Light. Πρώτη φορά βρίσκω μια κρέμα με χρώμα που να μου ταιριάζει η απόχρωση της και δεν χαλάει ο τόνος της. Την τοποθετώ με το primer ή μόνη της. Έχει απαλή υφή και μπορώ να την τοποθετήσω πολύ εύκολα στο μακιγιάζ μου, μέχρι να στεγνώσει και να γίνει ματ. Βέβαια μετά απο τόσα χρόνια που την χρησιμοποιώ, δεν μπορώ να την βρω πια, αν και προσπαθώ. Ίσως θα επιστρέψω στο makeup της σταθερής σειράς για το 2024.
  3. Mac, Prep+ Prime, Fix+ Goldlite. Αυτό το προϊόν ανήκει σίγουρα στα αγαπημένα μου για όλο το χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι. Το χειμώνα κάνει το μακιγιάζ μου να είναι λαμπερό και το καλοκαίρι ταιριάζει υπέροχα με τα μπρονζε, απλά μακιγιάζ μου. Είναι ένα προϊόν ανανέωσης και περιποίησης, γιατί δεν δείχνει άσχημα την αφυδάτωση μου και βοηθά το μακιγιάζ μου να έχει αντοχή και διάρκεια. Τέλος, η λάμψη του είναι διακριτική και κομψή και όχι έντονη με γκλίτερ.
  4. MaxFactor, 2000 Calorie, Brow Sculpt, 002 Soft Brown. Αν και τόσο καιρό ψάχνω τη διάφανη μάσκαρα για τα φρύδια, αυτό το προϊόν μακιγιάζ της MaxFactor έχει γίνει απο τα αγαπημένα μου. Στην αρχή που το πήρα με τρόμαξε η απόχρωση του και νόμιζα οτι θα είναι ανοιχτή, τελικά μου ταιριάζει πολύ καλά. Επειδή έχω έντονα, χοντρά φρύδια, προτιμώ μια μάσκαρα φρυδιών και όχι ένα μολύβι. Η μάσκαρα βοηθά να μείνουν στην θέση τους οι μικρές τριχούλες και να βάλω και λίγο χρώμα. Αγαπημένο προϊόν και στο καθημερινό μου μακιγιάζ!
  5. Mac, Matte Lipstick, Please me. Το κραγιόν που τοποθετώ πιο συχνά στο μακιγιάζ μου. Ειδικά το 2023 το χρησιμοποίησα αρκετά και στο καθημερινό μου μακιγιάζ. Είναι σε nude-ροζ απόχρωση και ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου. Με το κατάλληλο μολύβι, αλλά και μόνο του είναι αρκετά σταθερό και το ανανεώνω αρκετές ώρες αργότερα. Για το 2024 άρχισα να δοκιμάζω ένα σε πιο nude- μπεζ απόχρωση.

Για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών είναι:

  1. L΄oreal, Smooth Sugars, Glow Scrub. Είναι απο τα αγαπημένα μου προϊόντα περιποίησης, γιατί νιώθω οτι καθαρίζει πολύ καλά την επιδερμίδα μου, την κάνει απαλή και λαμπερή. Το χρησιμοποιώ στο πρόσωπο και τα χείλη, έχει απαλή υφή και λεπτούς κόκκους, χωρίς να δημιουργεί μικροτραυματισμούς στην επιδερμίδα.
  2. Nacomi, Glow Serum. Συνήθως διαλέγω προϊόντα για λάμψη και ενυδάτωση, λόγο της αφυδάτωσης που έχω αρκετές φορές μέσα στο χρόνο. Για το λόγο αυτό διάλεξα και τον ορό της Nacomi για λάμψη. Είναι η πρώτη φορά που επιλέγω κάτι απο αυτή την εταιρία και το χρησιμοποίησα πιο πολύ προς το τέλος της χρονιάς 2023. Έχει απαλή υφή, η επιδερμίδα μου το απορροφά πολύ καλά και την κάνει να δείχνει ξεκούραστη και λαμπερή. Σύντομα θα δοκιμάσω και αλλά προϊόντα απο αυτή την εταιρία.
  3. Estee Lauder, Day Wear Eye. Αρκετό καιρό έψαχνα μια κρέμα ματιών που να μην με ενοχλεί και τελικά την βρήκα! Έχει υφή τζελ, είναι ενυδατική και δροσερή, φωτίζει την περιοχή των ματιών και με την καθημερινή χρήση βοηθά να μειωθούν τα πρηξίματα και οι μαύροι κύκλοι, αλλά και οι λεπτές γραμμές. Την έχω μέσα στο ψυγείο και όταν την τοποθετώ είναι ακόμα πιο δροσερή και απαλή.
  4. Bumble And Bumble, Shimmer, Strobing Jelly for Hair, Body and Face. Αυτό το τζελ με λάμψη το χρησιμοποιώ συνήθως το καλοκαίρι. Το τοποθετώ στο σώμα και περισσότερο στα πόδια. Με το μαύρισμα του καλοκαιριού κάνει την επιδερμίδα ενυδατωμένη και λαμπερή. Είναι αρκετά έντονο και είναι καλό να τοποθετείτε μικρή ποσότητα.
  5. Τέλος, τα αγαπημένα μου προϊόντα για τα μαλλιά είναι τα δυο έλαια που πήρα, Καστορέλαιο και Δαφνέλαιο. Λίγο μετά το καλοκαίρι είδα τα μαλλιά μου να πέφτουν σε μεγάλο βαθμό και τρόμαξα. Για το λόγο αυτό επέλεξα να τα βοηθήσω να επανέλθουν με έλαια. Το μυστικό για να έχουν αποτέλεσμα είναι να τα χρησιμοποιείτε συχνά. Τα τοποθετώ αρκετές ώρες πριν καθαρίσω τα μαλλιά μου ή τα αφήνω πάνω τους για όλο το βράδυ. Μετά απο μερικούς μήνες είδα φύτρες, αλλά και οι βλεφαρίδες μου έχουν γίνει πιο δυνατές, αφού τα τοποθετώ και εκεί με ένα βουρτσάκι απο μάσκαρα.

Αυτά ήταν τα αγαπημένα μου προϊόντα για το 2023 και κάποια θα συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ και το 2024.

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο. Τα λέμε σύντομα.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Γεια σας!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *