Καλοκαιρινή Ρουτίνα περιποίησης!

Γεια σας,
Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα προϊόντα που χρησιμοποιώ στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης.Πριν απο κάθε μακιγιάζ, αλλά και μετά ακολουθούν κάποια βήματα περιποίησης, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την επιδερμίδα μας.
Για το λόγο αυτό χρησιμοποιώ μερικά προϊόντα απο το πρωί μέχρι το βράδυ για να είναι η επιδερμίδα μου αρκετά καλή το καλοκαίρι.Ο τύπος επιδερμίδας που έχω είναι κανονικό, ξηρό με αφυδάτωση πολλές φορές το χρόνο (για να δείτε τύπους επιδερμίδας δείτε το παλιό άρθρο τύποι δέρματος).Βέβαια, δε βάζω πολλά προϊόντα ούτε το χειμώνα ούτε και το καλοκαίρι και μου αρκεί ένας καλός καθαρισμός με τον αφρό, το γαλάκτωμα και τη λοσιόν που έχω.

Καλοκαιρινή Ρουτίνα Περιποίησης!Πρωί!

Πρωί: Καθαρισμός με τον αγαπημένο μου αφρό της Erre Due!Smooth Cleansing Foam.Είναι απο τα προϊόντα που δε λείπει ποτέ απο την περιποίηση μου.Είναι ελαφρύ και απαλό με την επιδερμίδα μου και το πιο σημαντικό για μένα…δε με ενοχλεί στα μάτια.Δεν αφήνει αφυδατωμένο το δέρμα μου.
Συνεχίζω με τη λοσιόν που θα δείτε και στη βραδινή περιποίηση και μετά τοποθετώ απο τη Nivea, το Cellular Filler, Bi-Phase Oil Elixir και το αφήνω να απορροφηθεί σωστά, αφού κάνω ελαφρύ μασάζ.Στη συνέχεια προσθέτω το αντηλιακό μου απο τη Vichy, Ideal Soleil, Bronze, Spf 50,το οποίο χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια και δύσκολα το αλλάζω με κάποιο άλλο και για τα μάτια το Luxurious, Anti-Aging Sunscreen, Eye Cream, Spf 30,το οποίο το χρησιμοποιώ τα δυο τελευταία χρόνια και είναι ακόμα σε φάση δοκιμής για μένα.Τα αντηλιακά ειδικά το καλοκαίρι ανήκουν στην πιο σημαντική φάση περιποίησης, γιατί οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές και το έχουμε ανάγκη είτε κάνουμε μακιγιάζ είτε όχι.Φυσικά, τα βάζουμε και το χειμώνα, αλλά αν το ξεχάσουμε έστω και μια φορά δε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

Καλοκαιρινή Ρουτίνα Περιποίησης!Μεσημερί!

Μεσημέρι-Απόγευμα:Μέσα στη μέρα και όπου και αν πάω χρησιμοποιώ το MaxFactor, Miracle Prep, Lip Scrub, το οποίο κάνει τα χείλη μου πολύ μαλακά και ενυδατωμένα.Οι κόκκοι που έχει για απολέπιση δεν έιναι πολύ έντονοι, οπότε μπορώ να το φοράω όλη μέρα. (MaxFactor, Miracle Prep, Lip Scrub!)
Επιπλέον, λόγο της υψηλής θερμοκρασίας του καλοκαιριού χρησιμοποιώ το Luxurious, Hydrating Antioxidant Mist, Face & Body, για να επαναφέρει τη φρεσκάδα στο μακιγιάζ, αλλά και της επιδερμίδας μου και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς χωρίς να κολλάει.

Καλοκαιρινή Ρουτίνα Περιποίσης!Βράδυ!

Βράδυ: Τέλος, στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης χρησιμοποιώ το Lancaster, Softening Cleansing Milk, είτε για ντεμακιγιάζ είτε για απλό καθαρισμό της επιδερμίδας.Στη συνέχεια, για την αφαίρεση του μακιγιάζ στα μάτια χρησιμοποιώ το Givenchy,2 Clean To Be True, το οποίο αφαιρεί και αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά και τα αρκετά έντονα χρώματα.Επιπλέον, χρησιμοποιώ την Lancaster, Express Cleanser, Cleansing-Toning,αρκετά χρήσιμη τονωτική λοσιόν για να επαναφέρω το δέρμα μου μετά απο την κούραση της καθημερινότητας και του καθαρισμού ώστε να επανέλθουν οι πόροι.

Καλοκαιρινή Ρουτίνα Περιποίησης! Μάσκα!

Και για το τέλος, αρκετά συχνά χρησιμοποιώ μια ενυδατική μάσκα για περισσότερη δροσιά.Η μάσκα αυτή είναι απο την Garnier, Skin Active, Moisture Bomb, η οποία επίσης δε λείπει απο τα προϊόντα περιποίησης που έχω στο σπίτι, γιατί είναι η αγαπημένη μου!


Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το άρθρο.Τα λέμε σύντομα.Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας.Γεια σας!




CopyrightTzotzo’sWorld

5 Σχόλια

  1. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ VICHY ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ GARNIER ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ, ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ SHEET MASKS ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!
    ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ SKINCARE ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΩΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ… ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΣΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ. ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ, SHEA BUTTER, ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ, CERAMIDES… ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ!
    ΕΠΙΣΗΣ (ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ…) ΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΡΩΜΙΚΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΤΛ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ… ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΝΩΤΚΗ ΣΟΥ ΛΟΣΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΒΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ, ΦΡΙΚΑΡΑ!!!! ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΗ, ΕΧΩ ΚΑΙΜΕΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ… ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!

  2. Χαίρομαι πολύ για αυτό το σχόλιο!
    Αρχικά σε ευχαριστώ που μου είπες την γνώμη σου.
    Η μάσκα της Garnier με 15 λεπτά στο ψυγείο γίνεται οτι καλύτερο έχω βάλει.Απο κει και πέρα δεν χρησιμοποιώ κάποια κρέμα γιατί δεν τις αντέχω καθόλου πάνω μου και γενικά με βρίσκουν λίγο αρνητική.Θεωρώ πως σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και το νερό,δηλαδή όλα ξεκινάνε απο μέσα και η επιδερμίδα μας τα βγάζει και προς τα έξω.Θα χαρώ να μου προτείνεις κάτι και να το δοκιμάσω,γιατί πρόσφατα τελείωσα της Loreal,η οποία δεν έκανε κάτι.Επίσης,θα ήθελα τη γνώμη σου για μια καλή κρέμα ματιών,όπου είναι και το μεγάλο μου ζόρι!
    Αυτό με το σκέτο νερό το έκανα παλιά,απλά με τα χρόνια άλλαξε τελείως η ρουτίνα περιποίησης μου,γιατί είμαι αισθητικός και makeup artist και δούλευα φουλ με μακιγιάζ,οπότε έφαγα κόλλημα με τον καθαρισμό.Όπως επίσης λατρεύω πλέον και την τονωτική λοσιόν που στην Ελλάδα την έχουμε λίγο στην άκρη.
    Α!Παραλίγο να το ξεχάσω…στην ρουτίνα μου επίσης,πολλές φορές χρησιμοποιώ βότανα,φυτικά/φυσικά προϊοντα.

  3. λοιπον νομιζω οτι θα μπορουσαμε να κανουμε πολυ ωραιες συζητησεις… κι εχω να σου πω τοσα πολλα! για τη βραδυνη σου ενυδατωση θα επιμεινω εντονως – οποια προιοντα και να χρησιμοποιησεις πρωι και βραδυ, αν δεν τα
    κλειδωσεις" με μια ενυδατικη, δεν θα εχεις το επιθυμητο αποτέλεμσα… καταλαβαινω οτι δεν τις αντεχεις, το μυστικο ειναι να βρεις μια επιλογη με ελαφρια συνθεση που απορροφαται γρηγορα – σου προτεινω τηνν pm moisturising lotion της cerave και την hydraphase legere της la roche posay, ειναι και οι δυο εξαιρετικες με φοβερα συστατικα και μπορεις να τις βαζεις και στα ματια… αλλο μεγαλο θεμα αυτο, ολοι οι ειδικοι υποστηριζουν οτι η κρεμα ματιων ειναι τελειως περιττη, γιατι εχει ακριβως την ιδια συσταση με την κρεμα προσωπου και απλως την βαζουν σε μικροτερη συσκευασια και μας την πουλανε πανακριβα! εγω παντως τελευταια χρησιμοποιω την eye repair cream της cerave και ειμαι πολυ ικανοποιημενη.
    ο καθαρισμος ειναι απολυτα σημαντικος, ειδικα μετα τη χρηση μακιγιαζ η και μονο αντιηλιακου, κυριως ομως το βραδυ, οπου συστηνεται το Double cleansing, το οποιο εφαρμοζω ευλαβικα κι εχω δει τεραστια διαφορα στο δερμα μου. οσο για την τονωτικη λοσιον… σοι παραδοσιακες τονωτικες με οινοπνευμα που επαναφερουν το ph της επιδερμιδας θεωρουνται old school και ξεπερασμενες, γιατι τα νεα καθαριστικα προιοντα δεν ειναι τοσο σκληρα οπως παλιοτερα και δεν διαταρασσουν πλεον το ph. τωρα η τονωτικη λοσιον δεν θεωρειται καθολου απαραιτητο βημα, εκτος αν προκειται για λοσιον η essences με ενυδατικα συστατικα η aha +bha οξεα για απολεπιση…
    πολλα μπορω ακομα να σου πω, το skincare ειναι το παθος μου, αλλα θα γραφω τρεις ωρες!!!!!!!!!!

  4. Τέλεια!Εγώ είμαι πιο πολύ φαν του μακιγιάζ και του μασάζ πλεον και το γύρισα στα τελείως εναλλακτηκά!Αν μπορώ να σε βοηθήσω με βότανα και φυτικά/φυσικά οτι θες ρώταμε,όποτε χρειαστείς κάτι!
    Μόλις πληρωθώ θα τσεκάρω τις προτάσεις σου.Συμφωνώ για την κρέμα ματιών γιατί το ίδιο έγινε και με την Bepanthol,είναι η ίδια ακριβώς με την κλασική…
    Το Double Cleansing το έκανα πρόσφατα σε σεμινάριο και στην εταιρία που ήμουν…Το βρίσκω φουλ ενδιαφέρον!
    Καλααα αμα βάλω κάτι με οινόπνευμα ή βαζελίνη έχω ανεβάσει θερμοκρασία,ξίνομαι και φεύγουν κομμάτια,μην μπω σε παραπάνω λεπτομέρειες!
    Συμφωνω πάλι μαζί σου και αυτό με το pH το τσέκαρα με τον αφρό της Erre Due,σε σχέση με άλλα δεν με τραβάει,δεν με στεγνώνει και δεν με τσούζει.Λατρεύω τονωτική λοσιών πάντως!
    Κορίτσι μου,όποτε θες στείλε μου,είναι το αγαπημένο μου να μιλάω για αυτα!Είναι το χόμπι μου και το πτυχίο μου που το έχω κάνει και επάγγελμα!Είναι η λατρεία μου!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *